gocha2323 rozsmakował(a) się w tym!
Mięso drobiowe, najlepiej ćwiartki z kurczaka gotujemy a potem mielimy w maszynce. Ja osobiście gotuję najpierw rosół a potem oddzielam mięso od kości i mielę w maszynce. Podobnie mięso wieprzowe gotujemy i mielimy w maszynce.
Cebule obieramy, kroimy a następnie trzeba zeszklić na oleju, potem dodajemy pokrojone pieczarki i smazymy. Po usmażeniu pieczarki łączymy z mięsem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Z podanych składników zgnieśc ciasto. poczekać aż wyrośnie. Następnie rozwałkować, pokroić na małe kwadraciki, na środek każdego dac farsz i zawinąć w rulonik. Następnie paszteciki posmarować roztrzepanym białkiem i posypujemy serem żółtym lub słodką papryką. Paszteciku ułożyć na blaszcze wysmarowanej olejem i włożyć do piekarnika i piec do momentu zarumienienia się pasztecików.
Paszteciki takie jemy w drugi dzień świąt, bo w Wigilie jemy paszteciki z grzybami.
Najlepiej paszteciki smakują, gdy wykorzystr się do nich mięso drobiowe i wieprzowe. Oczywiście można użyć jednego mięsa, ale w domu z mamą eksperymentowaliśmy wiele z pasztecikami i takie wychodza najllepsze.
SMACZNEGO!!!!!!!!!!1
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.