Kalmary panierowane z sosem cebulowo-serowym - przepis. Przepisy na Dania główne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Kalmary panierowane z sosem cebulowo-serowym
Kalmary panierowane z sosem cebulowo-serowym
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- kalmary tuby mrożone (3szt.)
- sól i pieprz do smaku
- bułka tarta
- mąka kukurydziana
- olej rzepakowy
- sos cebulowo-serowy Tarsmak
Sposób przyrządzenia:
Kalmary rozmrozić w letniej wodzie i pokroić w krążki o grubości ok. 0,5 cm. Pokrojone kalmary włożyć do miseczki, doprawić solą i pieprzem, wymieszać i odstawić na kilkanaście minut. Bułkę tartą wymieszać z mąką kukurydzianą i opanierować krążki kalmarów. Tak przygotowane, usmażyć w głębokim oleju na złoty kolor, a następnie odsączyć na ręczniku papierowym.
Podawać z sosem cebulowo – serowym Tarsmak
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.