Pstrąg tęczowy z cebulką w sosie pomidorowym. - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Pstrąg tęczowy z cebulką w sosie pomidorowym.
Pstrąg tęczowy z cebulką w sosie pomidorowym.
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1 duży filet z pstrąga tęczowego
2 duże cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
przyprawa do ryb
sól, słodka papryka, pieprz ziołowy
troszkę mąki, olej do smażenia i troszkę masła
Sposób przyrządzenia:
Filet szybko opłukać w zimnej wodzie
Zdjąć skórę i pokroić na kawałki.
Oprószyć filety mąką i przyprawą do ryb wsypując łyżkę do miski z rybą i potrząsając miską.
Na mocno rozgrzanym oleju usmażyć rybę na rumiano.
Wyjąć rybę a wrzucić pokrojona i osypaną resztą mąki cebulę.
Dodać sól, paprykę i pieprz.
Lekko poddusić i dodać koncentrat pomidorowy. Jeśli jest za gęste to dodać 2 łyżki soku pomidorowego.
Poddusić kilka minut i włożyć usmażone filety.
I jeszcze troszkę poddusić. A potem przełożyć filety na drugą stronę i znów kilka minut dusić.
I gotowe. Smacznego!!!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.