Składniki na ciasto: 300 g mąki, 150 g masła, 2 żółtka, 100 ml wody, sól do smaku.
Pozostałe składniki: 1 średnia cebula, 1 łyżka masła, 250 g podgrzybków mrożonych lub świeżych, 250 g kurek mrożonych lub świeżych, 6 średnich pieczarek, 100 ml słodkiej śmietanki, 1 łyżeczka mąki, sos pieczarkowy Tarsmak, sól i pieprz do smaku.
Do przesianej mąki dodać pokrojone masło i przesiekać nożem. Dodać żółtka, wodę, sól do smaku i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować i wyłożyć na blaszkę do tart. Podpiec w piekarniku ok. 10 min, w temp. 200°C. Cebulę obrać, pokroić w półkrążki
i podsmażyć na maśle. Podgrzybki i kurki oczyścić, zagotować w osolonej wodzie i odcedzić. Do cebuli wkroić oczyszczone pieczarki, dodać grzyby i chwilę podsmażyć. Następnie dodać mąkę, wymieszać, dodać śmietankę, sól, pieprz do smaku. Całość zagotować i wyłożyć na podpieczone ciasto. Tartę upiec w piekarniku w temp. 180°C, aż ładnie się zrumieni. Podawać z sosem pieczarkowym Tarsmak.
Smacznego!