Farsz można przygotować wcześniej .
Pokrojony boczek przesmażyć na odrobinie masła.
Dodać pokrojoną cebulkę i wędlinę lub pieczarki.
Jajka rozbić widelcem w wysokim naczyniu
Dodać troszkę mleka, soli i świeżo zmielonego pieprzu.
Na rozgrzaną patelnie wyłożyć odrobinkę masła i wylać jajka.
Na średnim ogniu podgrzewać lekko podważając brzegi.
Na lekko ścięte jajko wyłożyć farsz, położyć pomidory i posypać serem.
Przykryć pokrywką i jeszcze kilka minut podgrzewać na małym ogniu. Tak aby ser stopił się a pomidory lekko podgrzały.
Zsunąć omlet przy pomocy łopatki.
Podawać z ulubionym pieczywem.
Smacznego!!!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.