Papryczaki.
Składniki
1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
1/2 zielonej papryki
1 i 1/2 cebuli
2 ząbki czosnku
1/2 małego opakowania oliwek
kawałeczek ostrej papryczki
łyżka suszonych ziół ( oregano, bazylia, szałwia , cząber)
1 jajko
kminek
1 opakowanie ciasta francuskiego
Sposób przyrządzenia
Sposób przyrządzenia:
Paprykę oczyścić i pokroić.
Cebulę pokroić w grubą kostkę, podobnie czosnek
Papryczkę pokroić bardzo drobno.
Pokroić też oliwki
Na oleju przesmażyć cebulę i czosnek. Dodać paprykę i oliwki. Lekko podsmażyć. Nie rumienić.
Dodać zioła i troszkę soli. Ostudzić.
Rulon ciasta francuskiego pokroić na 12 części.
Na środku każdego prostokąta położyć farsz.
Zawinąć. Przełożyć na wytłuszczoną blaszkę.
Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać kminkiem.
Blaszkę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu wyjąć i już można zjadać. Tylko uwaga bo są gorące.
Smacznego!!!