Ser, boczek i makaron! - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Ser, boczek i makaron!
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• Międzybrodzki Makaron kolanka – 250 g
• Starty żółty ser – ok. 1 szklanki
• Boczek – 5 plastrów
• Mleko – 2 szklanki
• Masło – 1 łyżka
• Natka pietruszki/szczypiorek
• Sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Sposób przyrządzenia:
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu, a następnie odcedzamy i hartujemy zimną wodą.
Do małego garnka wlewamy mleko, dodajemy masło, sól i gałkę muszkatołową. Całość gotujemy, aż zrobi się sos.
Dodajemy starty ser i mieszamy. Zdejmujemy garnek z gazu i czekamy około 5 minut.
Na rozgrzanej patelni smażymy boczek.
W dużej misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki (makaron, sos i boczek).
Na koniec posypujemy wszystko natką pietruszki lub szczypiorkiem.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.