pieczona pierś z kurczaka w tymianku - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
pieczona pierś z kurczaka w tymianku
pieczona pierś z kurczaka w tymianku
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
4 filety z piersi kurczaka
1 szklanka białego wina
4 łyżeczki tymianku
2 łyżki granulowanego czosnku
1 łyżeczka sproszkowanego kminu rzymskiego
2 łyżki oliwy
pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
1 . Z przypraw i 100 ml białego wina sporządamy marynatę i nacieramy nią delikatnie naciętego kurczaka .
2 . Wkładamy do brytfanny , podlewamy resztą marynaty i białego wina pieczemy w temperaturze nie wyższej niż 160 stopni c przez 40 minut . By nie dopuścić do przesuszenia mięsa , należy od czasu do czasu polewać je powstałym podczas pieczenia sosem .
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.