Krem burackowy - przepis. Przepisy na Kremy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Krem burackowy
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1 kg buraków
6 łyżek oliwy
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 marchewka
1 pietruszka
1/2 małego selera
sól
pieprz
sok z pomarańczy
3 szklanki bulionu warzywnego
6 łyżek gęstej śmietany
Sposób przyrządzenia:
1 . Buraki , marchewkę , pietruszkę , seler i cebulę obierz , pokrój na małe kawałki . Czosnek obierz , posiekaj . Oliwę rozgrzej w rondelku , podsmaż czosnek . Włóż warzywa , smaż około 5 minut , często mieszając .
2 . Warzywa zalej bulionem , gotuj około 20 minut do miękkości . Zmiksuj . Dodaj sok z pomarańczy , przypraw do smaku solą i pieprzem . Zupę rozlej do talerzy , pośrodku zrób kleksa ze śmietany .
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.