Pomidory sparz wrzątkiem, obierz. Pokrój na półplasterki, podobnie jak ziemniaki, cukinię, bakłażan i cebulę. Czosnek sprasuj i dodaj do warzyw. Dodaj 1 łyżkę sosu piri-piri Tarsmak. W dużym garnku rozgrzej oliwę, włóż wszystkie warzywa, oprócz pomidorów. Smaż przez 5 minut, cały czas mieszając. Następnie dodaj bób, dolej wodę, doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu do miękkości warzyw (około 20 minut). Po tym czasie dodaj pomidory, pietruszkę i dopraw solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Tak zrobione leczo przelej do głębokich talerzy, udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.