Mięsne pałeczki z grilla - przepis. Przepisy na Dania z grilla, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Mięsne pałeczki z grilla
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- 3 piersi z kurczaka
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 12 patyczków do grilla
- Sos czosnkowy Tarsmak
Składniki – marynata:
- chilli
- papryka słodka
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki miodu
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Piersi z kurczaka oczyść i przetnij wzdłuż na pół. Potnij je na paski o szerokości ok. 2 cm. Składniki na marynatę połącz, umieść w niej pokrojone piersi z kurczaka i marynuj przez godzinę w lodówce. Po tym czasie kawałki kurczaka nabij na pałeczki. Ułóż na grillu, przewracając co jakiś czas, aby się nie przypaliły. Gotowe pałeczki podawaj z sosem czosnkowym Tarsmak.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.