Kruche paszteciki z mięskiem. - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Kruche paszteciki z mięskiem.
Kruche paszteciki z mięskiem.
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Składniki na ciasto:
2 szklanki mąki tortowej
1/2 kostki masła
2 jajka ( w tym 1 jajko i żółtko do ciasta a białko roztrzepane do smarowania pasztecików)
2 łyżki gęstej śmietany 18%
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 łyżeczki soli
Farsz:
zmielone mięsko z rosołu tym razem bez warzyw
1 jajko
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
Sposób przyrządzenia:
Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto .
Podzielić moim zwyczajem na 4 części
Z każdej części rozwałkować placek i uformować kwadrat
Kwadrat podzielić na 4 części, okrawki odłożyć. Z wszystkich będzie piąty kwadrat.
Na każdym powstałym małym kwadracie rozłożyć farsz.
Zlepić paszteciki wzdłuż i końce też.
Położyć zlepioną stroną na stolnicy
Paszteciki posmarować rozkłóconym białkiem. Majka zrobiła to po mistrzowsku
Do nagrzanego piekarnika wstawić blachę z pasztecikami. Blachę wcześniej wysmarować olejej i wysypaś bułką tartą.
Piec do zrumienienia pasztecików.
Wyjąć paszteciki i wyłożyć do misy a potem schować przed babcią i dziadkiem, bo to są paszteciki dla wnuczek.
A ponieważ są to kochane i kochające wnuczki, to podzieliły się z babcią i dziadkiem. A nawet z mamusią .
Paszteciki są pyszne. zabieramy je jutro na działkę .
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.