Zimne ciasto - przepis. Przepisy na Ciasta bez pieczenia, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
1 kg twarogu-wiaderko
0,5 l śmietany 30%
żelatyna-niecała opakowanie
0.5 szkl cukru pudru
6 paczek herbatniki
Sposób przyrządzenia:
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilośći gorącej wody. Śmietanę ubić utrwalić cukrem i lekko połączyć z twarogiem a następnie dodać przestudzoną żelatynę. Na dnie blachy ułożyć herbatniki, wylać ciasto i odstawić w chłodne miejsce. Na wierzch można polać galaretkę i ozdobić sezonowymi owocami!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.