Ciasto marchewkowe - przepis. Przepisy na Ciasta i torty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
1/25 szkl. oleju
2 szkl. tartej marchewki
2 szkl. cukru
2 szkl. mąki
4 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody
1/25 zmielonych orzechów
Sposób przyrządzenia:
Utrzeć jajka z cukrem dodać powoli olej, mąkę z sodą i proszkiem, cynamon i na koniec wmieszać tartą marchewę. Ja dodaję jeszcze odrobinę przyprawy do pierników a z marchewką ścieram kwaśne jabło.
Piec 180/ ok 1h
Przy pieczeniu potrzymać troszkę dłużej aby się dobrze upiekłao w środku.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.