Polędwiczki duszone w winie z sosem serowo-kaparowym i warzywami

Składniki

• 2 średniej wielkości polędwiczki wieprzowe
• 1 łyżka oleju
• 150 ml wina białego wytrawnego
• 200 g serka topionego kremowego MSM Mońki (2x100 g)
• 2 łyżki kaparów z zalewy
• sól, pieprz świeżo mielony kolorowy

Sposób przyrządzenia

Polędwiczkę oczyścić z błon, doprawić solą oraz pieprzem i podsmażyć na oleju na złoty kolor
z obu stron. Następnie podlać winem i poddusić na wolnym ogniu 7-8 minut.

Ser rozpuścić w śmietance podgrzewając na wolnym ogniu. Doprawić solą i kolorowym pieprzem do smaku, a pod koniec dodać kapary.

Na talerz wyłożyć pokrojoną w dwucentymetrowe plastry polędwiczkę, polać pozostałym po duszeniu winem i sosem serowo-kaparowym.

Polędwiczki można podawać z gotowanymi na parze warzywami: zielonym groszkiem
i marchewką.

Smacznego!