Wątróbka drobiowa z grilla - przepis. Przepisy na Dania z grilla, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Wątróbka drobiowa z grilla
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
½ kg wątróbki drobiowej
3-4 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
100ml czerwonego wytrawnego wina
sos chrzanowy marki Tarsmak
sól
pieprz
zioła prowansalskie
słodka papryka
Sposób przyrządzenia:
Do miski włożyć wątróbkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dolać wino, olej i doprawić do smaku przyprawami. Całość delikatnie wymieszać i odstawić do lodówki na parę godzin. Następnie każdą wątróbkę zawinąć w folię aluminiową i grillować na średnim ogniu ok. 8-10 minut. Gotową wątróbkę wyjąć z foli i podawać polaną sosem chrzanowym marki Tarsmak.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.