Zupa szczawiowa ze swieżego polnego szczawiu. - przepis. Przepisy na Zupy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Zupa szczawiowa ze swieżego polnego szczawiu.
Zupa szczawiowa ze swieżego polnego szczawiu.
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Miska szczawiu. Kupilam na rynku standartową torebkę foliową. To jest podobna ilość.
Wywar mięsno-warzywny + pokrojona marchewka z wywaru.
3 jajka
1 cebula + łyżka mąki + łyzka masła
100 ml śmietanki 30
Sposób przyrządzenia:
Szczaw przebrać i opłukać co najmniej dwa razy.
Oberwać ogonki i pokroić w 1cm paski.
Zrobić zasmażkę z masla, cebuli i mąki. Po jej dodaniu zupa traci dziki surowy smak.
Zasmażkę rozprowadzić podgranym wywarem i wlać ją do niego. Chwilkę pogotować i dodać szczaw z marchewką. Zagotować i jeszcze gotować 3-5 minut.
Jajka rozbić w kubku widelcem i wlać dużym strumieniem do zupy lekko mieszając.
Dodać śmietankę i gotowe.
Ja podaję zupę z oddzielnie ugotowanymi młodymi ziemniakami okraszonymi i posypanymi koperkiem
Smacznego!!!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.