Ciastka bezglutenowe - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Ciastka bezglutenowe
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
ilość sztuk: 12 ciasteczek
2 białka
1 szczypta soli
1/2 szklanki cukru (lub nieco mniej)
2 szklanki wiórków kokosowych
Sposób przyrządzenia:
Przygotowanie: 15min.
Gotowanie: 12min.
Gotowe w: 27min.
1. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Lekko wysmarować tłuszczem dużą blachę.
2. Miksować białka z solą aż powstanie miękka piana. Nadal stale miksując na dużych obrotach, dodawać po łyżce cukru aż piana będzie sztywna i błyszcząca. Dodać wiórki i delikatnie wymieszać łyżką. Nakładać po łyżce masy na przygotowaną blachę, pozostawiając miejsce pomiędzy ciastkami.
3. Piec przez około 12 minut.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.