Gazpacho - przepis. Przepisy na Zupy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Gazpacho
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- 6 dużych, dojrzałych pomidorów
- 1 duży ogórek (lub 2 średnie)
- 1 średnia czerwona cebula, posiekana
- 3 ząbki czosnku, posiekane
- 4 do 6 łyżek octu winnego z czerwonego wina
- 75 ml oliwy z oliwek
- Grzanki lub świeży chleb z chrupiącą skórką
Sposób przyrządzenia:
- Obrać wszystkie pomidory i usunąć pestki, trzymając pomidory nad miseczką, aby nie stracić soku.
- Jeśli ogórek jest organiczny - zostawić skórkę. Jeśli nie - obrać go. Usunąć nasiona i z grubsza posiekać ogórek.
- Zmiksować miąższ pomidorów i ogórka wraz z cebulą, czosnkiem i octem balsamicznym.
- Dodać oliwę i doprawić solą i pieprzem. Znów zmiksować.
- Wstawić gazpacho do lodówki i wyjąć na co najmniej 30 minut przed podaniem. Podawać z grzankami lub ze świeżym chlebem.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.