Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, udusić na łyżce masła. Bulion zagotować, wrzucić do niego warzywa pokrojone w kosteczkę, dodać uduszoną cukinię i gotować do miękkości. Serek topiony, jajko, mąkę kukurydzianą i śmietanę wymieszać mikserem z kilkoma łyżkami zimnej wody, wlać do zupy, zagotować. Przyprawić, dodać zmiażdżony ząbek czosnku. Zupę przestudzić, następnie zblendować, aby powstał krem. Kajzerki pokroić w kostkę, na patelni rozgrzać łyżkę masła, przypiec, aby zrobiły się grzanki. Zupkę rozlać na talerze, posypac tartym serem, osobno w miseczce podać grzanki. Smacznego!
Moje dzieci uwielbiaja tę zupę, jest zdrowa, bezglutenowa, łatwa w przygotowaniu i niezwykle smaczna.
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.