Bezglutenowa tarta bolognese - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Bezglutenowa tarta bolognese
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
na ciasto:
200g mąki (użyłam 100g skrobi ziemniaczanej i 100g uniwersalnej mieszanki bezglutenowej)
200g zimnego masła
2 jajka
łyżeczka soli
na farsz:
400g mielonego filetu z indyka
puszka krojonych pomidorów
2 łyżki oliwy
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
sól, pieprz i ulubione zioła
parmezan
Sposób przyrządzenia:
Składniki szybko zagnieść i umieścić w lodówce na godzinę. Przygotować farsz: na oliwie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i rozgnieciony czosnek. Dodać mięso, podsmażyć aż zmieni kolor z różowego na brązowy. Dodać pomidory w puszce, doprawić, i pogotować kilka minut, odstawić na bok. Po upłynięciu tego czasu ciasto wyjąć i wylepić nim formę na tartę. Ponakłuwać widelcem i piec przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wyjąć, równomiernie rozsmarować farsz, posypać parmezanem i włożyć z powrotem do piekarnika, tym razem piekąc w tej samej temperaturze około 15 minut.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.