bezglutenowe ciasto korzenne - przepis. Przepisy na Inne ciasta, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
bezglutenowe ciasto korzenne
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
50g mąki ryżowej
75g mąki kukurydzianej
75g mąki migdałowej
100g masła
50g cukru trzcinowego
200ml mleka
2 jajka
3 łyżki kremu daktylowego
3 łyżki powideł śliwkowych
2 łyżki kakao
1 łyżka przyprawy korzennej
1,5 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
Sposób przyrządzenia:
Mąki mieszamy z kakao, przyprawą i proszkiem, odstawiamy. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym jajku. Dolewamy mleko i mieszamy dokładnie. Wsypujemy stopniowo sypkie składniki i miksujemy, na koniec dodajemy krem daktylowy i powidła, cały czas miksując. Przelewamy do formy (użyłam okrągłej silikonowej) i pieczemy ok 35-40 minut w 180 stopniach. Gotowe i ostudzone możemy posypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.