Bezglutenowa zapiekanka pasterska - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Bezglutenowa zapiekanka pasterska
Bezglutenowa zapiekanka pasterska
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1 kg ziemniaków
masło
mleko
śmietana
1kg zmielonego filetu z indyka
200g mrożonego groszku
3 marchewki
400g pieczarek
200g przecieru pomidorowego
200ml bulionu
sól, pieprz, słodka papryka
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki solimy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy, dodajemy masło, mleko i śmietanę (nie podaję dokładnych proporcji bo każdy i tak robi po swojemu ;)) i robimy puree; odstawiamy.
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry; marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach; dusimy razem na patelni. Przekładamy razem z mrożonym groszkiem do naczynia żaroodpornego.
Indyka podsmażamy na odrobinie tłuszczu. Gdy zmieni kolor dodajemy przecier pomidorowy, gotujemy 2-3 minuty. Wlewamy bulion, doprawiamy i dusimy 15-20 minut. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i mieszamy z marchewką, pieczarkami i groszkiem.
Na wierzch wykładamy puree. Pieczemy 30 minut w 170 stopniach
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.