CIASTO
2 szklanki mąki
3 łyżki cukru pudru
3 łyżki śmietany
10 dag margaryny
jajko
2 łyżeczki proszku do pieczenia
MASA
4 żółtka
2 jajka
szklanka cukru
2 torebki cukru waniliowego
1kg sera
1,5 - 2 szklanki mleka
2 torebki budyniu waniliowego
1/2 szklanki oleju
PIANA
4 białka
3/4 szklanki cukru
1. CIASTO - wszystkie składniki razem zagnieć, wyrób na gładkie ciasto. Rozwałkuj, wylep blachę, lekko ponakłuwaj.
2.MASA - żółtka ubij z cukrem. Miksując, stopniowo dodawaj pozostałę składniki. Gotową masę wylej na ciasto. Wierzch wyrównaj. Piecz 45 min. w tem.180 stopni.
3.PIANA - białka ubij, wsypując cukier. Sernik wyjmij z piekarnika, na wierzch wylej pianę. Zapiekaj jeszcze 15 min. w tej samej tem.