Bezglutenowy makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Bezglutenowy makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem
Bezglutenowy makaron z sosem pomidorowym z tuńczykiem
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
200g makaronu spaghetti bezglutenowego
puszka tuńczyka w oleju
puszka krojonych pomidorów
dwa ząbki czosnku
sól, pieprz, bazylia
Sposób przyrządzenia:
Makaron gotujemy al dente. W czasie gotowania makaronu przygotowujemy sos: pomidory i odsączonego tuńczyka dusimy w rondelku z grubym dnem przez kilka minut, do odparowania sosu z pomidorów. Dodajemy rozgnieciony czosnek i przyprawiamy do smaku.
Na talerz wykładamy makaron i polewamy tuńczykowym sosem.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.