Ciasto
1. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. 2. Masło utrzyj z fruktozą na puszysty, biały krem. 3. Cały czas miksując, dodawaj jajka na przemian z kaszką lub mąką wymieszaną z migdałami. 4. Dodaj sok, skórkę cytrynową i ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.5. Masę przełóż do tortownicy i piecz ok. 40 minut w temperaturze 180ºC.
Polewa
1. Rozdrobnij czekoladę, wrzuć do metalowej miski i dodaj do niej kremówkę. 2. Miskę umieścić nad garnuszkiem z wrzącą wodą i cały czas mieszaj, aż do rozpuszczenia się czekolady. 3. Odstaw na bok do wystudzenia (ok. 2 godzin). 4. Gotową polewę przełóż na ciasto i posyp pistacjami lub migdałami.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.