Schab w wiosennej odsłonie

Składniki

- schab bez kości (4 kotlety, każdy po 12 dag)
- garść świeżego szpinaku
- 8 plasterków sera żółtego Gouda MSM Mońki
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka oleju
Sos wiosenny:
- 100 g śmietankowego serka topionego MSM Mońki (4x25 g, mini-czteropak)
- 250 ml śmietanki słodkiej 18%
- garść świeżych ziół: koper, natka, szczypior, bazylia, rozmaryn
- sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia

Serek rozpuścić w śmietanie, podgrzewając i często mieszając. Dodać posiekane zioła i doprawić do smaku. Kotlety cienko rozbić, doprawić solą i pieprzem, na każdy położyć liście szpinaku i po dwa plasterki sera. Zawinąć jak gołąbki, spiąć wykałaczkami i obsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie podlać szklanką wody i poddusić do miękkości (ok. 10 minut).

Podawać z sosem, rozkrojone, pokazując piękny środek.

Smacznego!