1 . Do miski wsypać mąkę . W połowie ciepłego mleka rozprowadzić troszkę drożdży i taki zaczyn wlać do mąki . Delikatnie wymieszać i przykryć . Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia . W tym czasie zagrzać resztę mleka . Dodać pozostałe drożdże z cukrem oraz solą i całość wlać do ciasta . Wyrobić je wraz z roztopioną i ostudzoną margaryną .
2 . Ciasto rozwałkować na płat o grubości 6mm . Pokroić go na prostokąty .
3 . Parówki zawinąć w kawałki rozwałkowanego ciasta . Blachę wyłożyć pergaminem . Układać na niej hot dogi . Piec około 25 minut w temperaturze 150 stopni C . Z keczupy , majonezu , musztardy i śmietany przygotować sos . Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę . Dodać do sosu . Wymieszać . Podawać z upieczonymi hot dogami .
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.