- ciemny biszkopt (najlepiej według własnego sprawdzonego przepisu)
- 15 dag bezów
- polewa czekoladowa
KREM:
- 1/2 litra mleka
- 1 cukier wanilinowy
- 1 szklanka cukru
- 2 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej
- 1 kostka margaryny
MASA KRÓWKOWA:
- 20 dag cukierków krówek - ciągutek :)
- 1/2 kostki margaryny
Zagotować mleko z cukrem (zostawić pół szklanki, w której rozpuszczamy mąkę) i ugotować budyń. Margarynę utrzeć z przestudzonym budyniem na gładką masę.
Krówki rozkruszyć i rozpuścić z margaryną na małym ogniu. Mieszać energicznie do uzyskania gładkiej masy.
Biszkopt przekroic na pół, posmarować 1 cześcią kremu, przykryć drugą połówką i posmarować drugą warstwą kremu. Na wierzch kładziemy bezy, następnie wylewamy masę krówkową. Na koniec na masę wylewamy polewę czekoladową (w ilości według własnego uznania).
Smaczengo!!! :)