Jajka ubijamy mikserem, tak aby powstała puszysta masa jajeczna, następnie nadal miksując dosypujemy powoli cukier i ubijamy masę jajeczną z cukrem. Potem dosypujemy powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy na małych obrotach, tak aby nie rozsypywać mąki. Po wymieszaniu mikserem jeszcze trochę ubijamy. Do wcześniej przygotowanej formy silikonowe wlewamy ciasto. Biszkopt pieczemy 35 - 40 minut w temperaturze 175 stopni C bez termoobiegu. Po upieczeniu biszkopt wyjmujemy z, najlepiej na chwilę odwracamy do góry spodem, aby nie opadł, a następnie przekładamy wierzch ciasta do góry. Biszkopt wystudzić.
Ser mascarpone mieszamy z cukrem pudrem. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywny krem i dodajemy do serka, dokładnie mieszamy.
Powstałą masą przekładamy przekrojony biszkopt oraz za pomocą szprycy dekorujemy wierzch.
Biszkopt z kremem schładzamy w lodówce. Ciasto podajemy najlepiej następnego dnia
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.