W-zetka:)

Składniki

Składniki na biszkopty:

12 jaj
0,5 kg cukru cukru
8 dkg kakao
25 dkg mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Składniki na masę do przełożenia:

0,5 l śmietany
2 łyżki cukru
1 śnieżka

Składniki na polewę:

0,5 kostki margaryny
0,5 szkl cukru pudru
2-3 łyżeczki kakao
2 łyżki gorącej wody

Sposób przyrządzenia

1. Składniki na biszkopty podzielić na pół i upiec dwa biszkopty. Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać zółtka, kakao, mąkę i proszek. Dokładnie wymieszać. Piec w temp. 180 stopni.

2. Po wystygnięciu biszkoptów każdy z nich przekroić na pół, tak aby w konsekwencji uzyskać 4 warstwy biszkoptowe.

3. Schłodzoną śmietanę, cukier oraz śnieżkę ubić. Ciasto przełożyć masą.

4.  Zagotować polewę i polać po wierzchu. Dekorujemy wedle uznania.