Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać stopniowo cukier. Po czym dodać żółtka. W miseczce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Dodawać porcjami do masy jajecznej, delikatnie mieszając oraz dodać wodę. Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy i piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C. Gotowe ciasto poddać stygnięciu. Po wystygnieciu wyciąc forme "jajka". Przeciać na 3 warstwy, kazda nasaczyc alkoholem, i opowiednio przełożyc dzemem truskawkowym lub wczesniej przygotowaną bitą śmietaną z bakaliami (smietana 30% ubita z śmietan fixem). Całosc złożyć razem, posmarować wierzch bitą śmietaną i udekorować.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.