Sposób przyrządzenia:
1. Rozmrozić szpinak i odsączyć z wody.
2. Zmiksować jajka z cukrem, wlać powoli olej dalej mieszając.Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Po połączeniu całej masy dodać szpinak i mieszać łyżką.
3. Wlać do formy , piec ok. 1 godz. do "suchego patyczka" w temp. 180 °C.
4. Po wystudzeniu obciąć nożem wierzch ciasta i rozdrobnić na talerzyku.
5. Ubić śmietanę dodając pod koniec śmietan-fixy i odrobinę cukru pudru (do smaku).
6. Na ciasto wyłożyć I warstwę ubitej piany, posypać okruszkami ciasta,wyłożyć II warstwę piany, ponownie posypać okruszkami i obłożyć owocami żurawiny leciutko dociskając je dłonią.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.