faszerowane jajka - przepis. Przepisy na Potrawy z jajek, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
faszerowane jajka
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
6-8 jajek
6 pieczarek
1 mała cebulka
1 łyżka oleju
kilka łyżek majonezu
sól, pieprz,
Do dekoracji:
pęczek natki pietruszki
3 łyżki twarożku
papryka czerwona
papryka żółta
ogórek konserwowy
szczypiorek
Sposób przyrządzenia:
Jajka ugotować na twardo . Ostudzić. Cebulę i pieczarki drobniutko posiekać i obsmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem. Jajka obrać ze skorupek i lekko odciąć dół aby wyjąć żółtka. Żółtka wymieszać z pieczarkami z cebulką oraz posiekaną natką pietruszki . Jajka napełnić farszem . Udekorować papryką , szczypiorkiem, twarożkiem tworząc kurczaczki, kaczuszki i króliczki
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.