Warzywa obrać, zalać dwoma litrami wody, dodać przyprawy - sól, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz w ziarnach – gotować, aż warzywa będą miękkie. Wywar odcedzić, odłożyć na bok jedną ugotowaną marchewkę, dodać żelatynę do wywaru (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), odstawić do wystygnięcia.
Do formy od babki włożyć odcedzone szparagi tak, aby opierały się o jej boki pionowo. Na dnie formy poukładać listki natki pietruszki, marchewkę z ugotowanego wywaru pokrojoną w plasterki i dalej warstwowo układać resztę składników tj. kukurydzę, groszek, pokrojone jajka na twardo. Na koniec, wierzch udekorować oliwkami i suszonymi pomidorami.
Delikatnie zalać wszystko ostudzonym wywarem. Następnie wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Przepis zdradziła nam:
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.