Podstawą przepisu są babeczki do wykonania jak z przepisu Cupcakes z żelkami Haribo.
Gdy już nasze babeczki się upieką, pozostawiamy je do wystudzenia. W tym czasie ubić masło z cukrem pudrem aż do uzyskania puszystej masy. Kiedy babeczki są już wystudzone posmarować ich boki, zostawiając otwór na drzwi. Wyrównać i włożyć do lodówki na kilkanaście minut by krem stężał.
W garnku rozpuścić masło. Następnie dodać pianki, mieszać aż do rozpuszczenia i uważać by nie przywarły do spodu. Kiedy pianki się roztopią dodać ryż, zestawić z kuchenki i mieszać przez około 2 minuty. Zostawić masę do ostygnięcia na ok. 4-5 minut. Z masy formować daszek w kształcie czapki grzyba. Zostawić do ostygnięcia na ok. 30 minut.
Ubić śmietanę, a w połowie jej ubijania dodać cukier oraz śmietanę fix. Kiedy śmietana jest ubita odłożyć 2 łyżki do oddzielnej miseczki. Do reszty dodać soku z malin i mieszać do uzyskania jednolitego koloru. Gdy daszek z ryżu ostygnie udekorować go czerwoną bitą śmietaną. Z białej śmietany robimy kropki na domku. Na koniec kładziemy daszek na muffinku i ustawiamy obok Haribo Chamallows Smerfy.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.