Cupcakes z żelkami Haribo

Składniki

• żelki Haribo Roulette
• 220 g mąki pszennej
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• ½ łyżeczki sody oczyszczonej
• 2 łyżki kakao dobrej jakości
• 175 g cukru pudru
• 150 g posiekanej czekolady
• 250 ml mleka
• 90 ml oleju
• 1 jajko
• 1 łyżeczka cukru waniliowego

Do ozdoby:
• 300 ml śmietany 30%
• opakowanie śmietany fix
• 2-3 łyżki cukru pudru

Sposób przyrządzenia

Wymieszać mokre składniki w misce, w oddzielnym naczyniu wymieszać suche. Połączyć obie masy i pod koniec dodać połamaną na małe kawałki czekoladę. Włożyć papilotki do formy na muffinki i napełnić je do 4/5 wysokości. Piec w temperaturze 190ºC przez około 15-20 minut. Babeczki ostudzić, ubić śmietanę, pod koniec dodać cukier oraz śmietan fix. Udekorować babeczki i ozdobić żelkami.