•opakowanie pianek Haribo Chamallows Mallow Mania
•100g mlecznej czekolady
•100g białej czekolady
•1 łyżka masła
•opakowanie patyczków do lizaków/patyczków do szaszłyków
•dowolne posypki(rozdrobnione orzechy, małe cukierki, kuleczki, zabarwiony cukier)
Należy rozłożyć przygotowane posypki do różnych miseczek. W garnku rozpuścić ½ łyżki masła i oddać ciemną czekoladę. Mieszać aż się roztopi i powstanie jednolita masa. Czynność powtórzyć z białą czekoladą. Nadziać pianki chamallows na patyczki zanurzać w czekoladzie, a następnie dowolnej posypce. Nie obtaczać podstawy, żeby była równa i można było je postawić pionowo do wyschnięcia. Piankowe lizaki na patyczkach włożyć do lodówki i poczekać aż zastygną w czekoladzie. Życzymy smacznego!