Krupniok z boczkiem i kapustą - przepis. Przepisy na Inne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Krupniok z boczkiem i kapustą
Krupniok z boczkiem i kapustą
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1 łyżka smalcu
2 ziarenka ziela angielskiego
1 listek laurowy
sól
pieprz
1 kg kiszonej kapusty
6 plasterków boczku
6 kawałków krupnioku
1 cebula
Sposób przyrządzenia:
1 . Kapustę kiszoną włóż do garnka , podlej wodą , dodaj listek laurowy i ziele anfielskie , lekko podduś . Cebule obierz , posiekaj , dodaj do kapusty razem ze smalcem , wymieszaj , przypraw do smaku solą i pieprzem .
2 . Z folii aluminiowej wytnij 6 kwadratów . Na każdym ułóż kiszoną kapustę , plaster boczku i kawałek kaszanki . Dokładnie owiń w folię . Włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C . Piecz około 20 minut . Podawaj z chlebem oraz musztardą .
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.