Deser: Borówki z bitą śmietaną - przepis. Przepisy na Desery owocowe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Deser: Borówki z bitą śmietaną
Deser: Borówki z bitą śmietaną
usia rozsmakował(a) się w tym!
200g borówek (świeże lub ze słoika z domowych przetworów)
500ml śmietany 30%
2 śmietanfixy
2 łyżeczki cukru pudru
2 kisiele pomarańczowe
Sposób przyrządzenia:
Kisiel przygotować wg instrukcji na opakowaniu, schłodzić, przelać do pucharków. Ułożyć borówki (zostawić trochę do dekoracji). Włożyć do lodówki do schłodzenia. W tym czasie ubić śmietanę z cukrem, pod koniec dodać śmietanfixy. Gdy śmietana będzie ubita, nałożyć do pucharków, udekorować resztką borówek. Można podawać od razu lub schłodzić.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.