Kolorowe szaszłyki

Składniki

4 piersi kurczaka
1 łyżeczka powideł śliwkowych
1 łyżka keczupu
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
vegeta
4 małe pomidorki
okej
zielenina do przybrania
długie wykałaczki

Sposób przyrządzenia

1 . Mięso opłucz , osusz i pokrój w paski . Papryki przekrój , usuń gniazda nasienne i opłucz . Następnie pokrój je w kostkę , a pomidory na połówki . Keczup wymieszaj z powidłami i łyżeczką przyprawy vegeta .W tak przygotowanym sosem zanurz kawałki mięsa . 


2 . Patyczki do szaszłyków nasmaruj olejem , a następnie nadziewaj na nie oba rodzaje papryki owinięte kawałkiem mięsa . ięso przekładaj kawałkami papryki . Szaszłyki posmaruj jeszcze olejem i układaj na grillu .


3 . Pomidory posmaruj olejem i oprósz vegetą . Grilluj szaszłyki i pomidorki około 10 minut .