Ryba w cieście naleśnikowym. - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Ryba w cieście naleśnikowym.
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Filet ryby, mąka, jajko, mleko, przyprawa do ryb.
Sposób przyrządzenia:
Filety ryb osuszyć, pokroić w kawałki. Zrobić ciasto jak do naleśników, z tym, że nie może być słodkie. Powinno byc takie, jak do krokietów. Kawałki ryb obtoczyć w mące wymieszanej z przyprawą do ryb. Zanurzyć kawałki ryby w cieście i piec na złoty kolor. Po upieczeniu mozna pokropić sokiem z cytryny. Rybę mozna podawać na gorąco, jak i na zimno.
SMACZNEGO!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.