Placki grzybowe z sosem czosnkowym - przepis. Przepisy na Placki i naleśniki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Placki grzybowe z sosem czosnkowym    
 
    
        Placki grzybowe z sosem czosnkowym
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - 1 kg ziemniaków
- 30 g suszonych grzybów
- 1 średniej wielości cebula
- 3 jajka
- 4 łyżki mąki
- sos czosnkowy Tarsmak
- olej
- sól, pieprz do smaku
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Obrane i umyte ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać ugotowane i pokrojone w cienkie paseczki grzyby, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajka i mąkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Usmażyć na rozgrzanym oleju małe placuszki na złoty kolor. Podawać z sosem czosnkowym Tarsmak.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.