Niskokaloryczna sałatka z tuńczykiem i sosem czosnkowym - przepis. Przepisy na Sałatki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Niskokaloryczna sałatka z tuńczykiem i sosem czosnkowym
Niskokaloryczna sałatka z tuńczykiem i sosem czosnkowym
- 100 g ryżu parabolicznego
- 2 garście groszku świeżego lub mrożonego
- papryka świeża czerwona
- 3 łyżki kukurydzy konserwowej
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach sosie własnym (130 g)
- sos czosnkowy Tarsmak
- pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Dodać zielony groszek, pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę i cząstki tuńczyka. Doprawić do smaku pieprzem, dodać sos czosnkowy Tarsmak i wymieszać.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.