Duńska zupa porowa z serkiem topionym - przepis. Przepisy na Zupy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Duńska zupa porowa z serkiem topionym
Duńska zupa porowa z serkiem topionym
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 1 l bulionu warzywnego
• 3-4 pory
• 1 cebula
• 4 łyżki masła lub oleju
• 2 opakowania kremowego serka topionego MSM Mońki
• gruby plaster szynki
• pół szklanki gęstej śmietany
• sól i pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Przygotowanie:
W garnku rozgrzać masło. Pory oczyścić i umyć. Białe i jasnozielone części pokroić w plastry, a następnie podsmażyć na maśle razem z posiekaną cebulą. Po kilku minutach zalać pory gorącym bulionem, doprawić solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem ok. 20 min. Dodać serek topiony i wymieszać. Kiedy serek całkowicie się rozpuści, wlać śmietanę. Pokroić szynkę w drobną kosteczkę i wsypać do zupy. Całość wymieszać i zdjąć garnek z ognia. Można podawać posypać dodatkowo startym serem żółtym. Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.