Łosoś pod kruszoną pierzynką - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Łosoś pod kruszoną pierzynką
Filet z łososia
Kruszonka:
* 3 ząbki czosnku / rozdrobnione
* odrobina żółtego sera / starkowanego
* ok. 3 łyżki bułki tartej
* 1-2 łyżki masła
* łyżeczka zielonego pesto
* garść orzechów laskowych (rozdrobnionych)
* natka pietruszki / posiekana - dla koloru i smaczku
* przyprawy: słodka papryka, sól morska, pieprz odrobina ziół prowansalskich
Sposób przyrządzenia:
Składniki kruszonki wymieszać. Ma to dosyć sypką konsystencję. Filety ułożyć na folii aluminiowej, by nie przywarły do blaszki (mniej zmywania), posmarowanej oliwą. Na filety układamy sowitą porcję kruszonki by całość przykryć i przyklepujemy.Piec 20 min. w temp. 200 stopni. (nie robimy papilotów z folii aluminiowej, pieczemy bez zawijania)
Do tego super smakuje kuskus (doprawiony kurkumą, curry, papryką i solą) oraz sałata wg uznania :-)
Banalnie proste a smakuje wytwornie.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.