Pierś z kurczka w parmezanie, czyli jak ser może odmienić zwykłą pierś z kurczaka! - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Pierś z kurczka w parmezanie, czyli jak ser może odmienić zwykłą pierś z kurczaka!
Pierś z kurczka w parmezanie, czyli jak ser może odmienić zwykłą pierś z kurczaka!
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- pierś z kurczaka
- ser parmezan
- jajko
- śmietana 18%
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Przygotowujemy miksutrę z jajka, łyżki śmietany i paczki parmezanu. Odstawiamy na 10-15 min. aby ser zmiękł.
Pierś kroimy na małe kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem i następnie obtaczamy we wcześniej przygotowanej masie. Smażymy na oleju lub oliwie.
Można podawać z warzywami chińskimi na ostro, lub sałatką z sałaty lodowej, pomidora, ogórka.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.