Piernikowiec - przepis. Przepisy na Ciasta i torty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
1-1,5 kg jabłek
1 szkl. cukru
2,5 szkl. mąki
1 szkl. oleju
3 jaja
1 czubata łyżka ciemnego kakao,
2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 czubata łyżeczka przypraw do piernika
tabliczka czekolady mlecznej
pół tabliczki czekolady białej
cukier waniliowy
Sposób przyrządzenia:
Jabłka obrać, pokroić, zasypać cukrem i pozaostawić na minimum pół godziny aż puszczą sok.
Wymieszać wszystkie suche składniki, dodać jajka, olej i jabłka z sokiem. WYmieszać.
Piec ok. 50 minut w temp. 180 stopni.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.