Piernikowiec - przepis. Przepisy na Ciasta i torty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
    
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1-1,5 kg jabłek
1 szkl. cukru
2,5 szkl. mąki
1 szkl. oleju
3 jaja
1 czubata łyżka ciemnego kakao,
2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 czubata łyżeczka przypraw do piernika
tabliczka czekolady mlecznej
pół tabliczki czekolady białej
cukier waniliowy                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Jabłka obrać, pokroić, zasypać cukrem i pozaostawić na minimum pół godziny aż puszczą sok.
Wymieszać wszystkie suche składniki, dodać jajka, olej i jabłka z sokiem. WYmieszać.
Piec ok. 50 minut w temp. 180 stopni.    
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.