Ciasto:
1 kg mąki
1 margaryna
1/2 masła śmietankowego
2 szkl. gęstej śmietany
5 żółtek
Krem:
2 szkl. cukru
1 szkl. wody
2 łyżki octu
6 białek
Lub krem krem do tortów.
Ciasto: Wszystkie składniki połączyć i lekko zagnieść ciasto. Schłodzić przez 12 godzin. ( można zrobić dzień wcześniej) Następnie rozwałkować na placek. Kroić paski szerokości do 2 cm. Nawijać na rurki. Posmarować rozmąconym jajkiem i posypać cukrem kryształem. Piec na złoty kolor. Zdjąć delikatnie z form.
Krem: Gotować do piórka. Białka ubić oddzielnie i zaparzyć syropem, ciągle ubijając. Postawić na parę na parę na 10 minut, ubijając. Doprawić kwaskiem cytrynowym lub sokiem z cytryny, olekiem pomarańczowymlub cytrynowym. Napełniać rurki.