dagmaruffka, RekSon14, joanna66, Elżbieta Chachaj i inni (w sumie: 10) rozsmakowali się w tym!
Margarynę o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem,następnie dodajemy kakao,ucieramy aż składniki się połączą.
Wyrośnięte ciasto drożdżowe rozkładamy na wysypanej mąką stolnicy,podsypując rozwałkowujemy na około 1 cm grubości a długości odpowiadającej naszej blaszce (ja piekłam w keksowej).Rozsmarowujemy krem czekoladowy,omijając brzegi ciasta i zwijamy rulon.Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub folią aluminiową,smarujemy wierzch cista oliwą ( uzyskamy wtedy ładną skórkę a ciasto mniej popęka).Zostawiamy do wyrośnięcia na około 15-20 minut i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 * C,przez 30-35 minut.Gdyby ciasto zaczęło się przypiekać zmniejszamy temperaturę.
Studzimy przy uchylonych drzwiczkach.Czekoladę łamiemy na kawałki,dodajemy mleko,podgrzewamy w mikrofalówce.Mieszamy aż powstanie gładka masa.Smarujemy czekoladą górę rolady drożdżowej.Smacznego.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.